You are 0.0 away from free shipping

Zaštita osobnih podataka, pravila o privatnosti i kolačići


Tvrtka Hajdi.si d.o.o. poštuje privatnost korisnika internetske trgovine hajdi.si i preuzima obvezu da će stečeni osobni podaci biti pažljivo čuvani i neće biti prosljeđeni trećim stranama bez suglasnosti ili će ih koristiti isključivo u gore navedene svrhae osim u slučajevima kada su te informacije potrebne nadležnim državnom tijelu koje bi imalo pravnu osnovu za to, te u slučaju da sumnja na zlostavljanje u djelovanju korisnika internetske stranice. Podaci se prikupljaju na temelju osobnog pristanka pojedinca i na određeno razdoblje od 5 godina, odnosno, ako Zakonom o zaštiti osobnih podataka nije drukčije određeno, za predviđeno vrijeme. Hajdi.si d.o.o. podatke može posredovati samo ugovornom korisniku podataka. Dostavnoj službi GLS Slovenia ćemo povjeriti ime i prezime korisnika, adresu za dostavu, telefonski broj i e-mail adresu.

Visoki sigurnosni standardi: web stranica hajdi.si koristi sustave za zaštitu podataka (Secure Socket Layer) za prijenos podataka. Korisnik je također odgovoran za zaštitu osobnih podataka na način koji osigurava sigurnost njegovog korisničkog imena i lozinke te odgovarajućeg softvera (antivirusnog) za zaštitu njegovog ili njezinog računala.Prikupljanje osobnih podataka bilježi se na internetskim stranicama ovlaštene osobe za informiranje (www.ip-rs.si).

Uvijek imate pravo na besplatne informacije te možete provjeriti točnost pohranjenih podataka. Ako želite, možete nas kontaktirati na info@hajdi.hr te nam poslati zahtjev putem e-maila ili poštom. Pri prenošenju podataka izvršit će se eventualni ispravci, zatvaranja računa ili brisanja - ukoliko su u skladu sa zakonom.

1 . Izjava o privatnosti

Osiguranje privatnosti
Ova izjava o privatnosti definira kako Hajdi.si d.o.o. koristi i štiti podatke koje dajete prilikom korištenja ove web stranice. Tvrtka Hajdi.si d.o.o. zalaže se za zaštitu vaše privatnosti. Ako vam dajemo informacije koje vam mogu pomoći da se prepoznate tijekom korištenja ove internetske stranice, jamčimo da će se koristiti samo u skladu s ovom Izjavom o privatnosti. Tvrtka Hajdi.si d.o.o. može izmijeniti nadogradnju sadržaja ove internetske stranice. 

Upravljanje i obrada privatnih podataka
Pravila o privatnosti (zajedno s našim Uvjetima poslovanja), koja su navedena niže, navode uvjete pod kojima Hajdi.si d.o.o. koristi i štiti sve osobne podatke i druge povezane informacije koje dajete prilikom korištenja internet trgovine hajdi.si. Tvrtka mora zaštititi vašu privatnost, uključujući osobne podatke i obvezuje se da će se pridržavati ove obveze. Korištenjem internetske stranice, korisnik priznaje da prihvaća i slaže se s cjelokupnim sadržajem ove politike zaštite podataka, ukoliko ne zahtijeva dodatne oblike suglasnosti za pojedinačne slučajeve. Ova se pravila o privatnosti mogu izmijeniti ili ažurirati u bilo koje vrijeme bez prethodne obavijesti. Koristeći ovu stranicu nakon izmjene ili dopune, korisnik priznaje da se slaže s izmjenama i dopunama. 

Za što se upotrebljavaju vaši osobni podaci? 

Osobni se podaci prikupljaju radi bržega izvršavanja naloga, ponuda, komunikacije s korisnicima, statističke analize kako bi se poboljšala izvedba internetskih stranica i usluga i ukoliko imamo vaš pristanak, šaljemo vam informacije o našim promocijama za nove proizvode i posebne ponude e-poštom te putem telefonskoga broja sve dok ne pošaljete obavijest za otkazivanje promocija. 

U tom kontekstu prikupljaju se sljedeće informacije: 

 • • IP adresa
  • ime i prezime
  • adresa stalnog ili privremenog boravka i adrese za dostavu
  • telefonski broj
  • e-mail adresa
  • vrijeme i datum registracije
  • arhiva komunikacije s internet trgovinom
  • kolačići (popis kolačića koji se prikazuju u točki 3) 

Kao dio zakona provodimo i analize informacija o posjeti našoj internetskoj stranici koja nam pomaže identificirati trendove kupovine, želje kupaca, promet naših internetskih stranica i tako dalje. Istodobno, ove informacije pomažu nam u povećanju sigurnosti internetske stranice i sigurnosti vaših osobnih podataka. 
Tvrtka Hajdi.si d.o.o. poštuje privatnost korisnika internetske stranice Hajdi.si i obvezuje se da će dobiveni osobni podaci biti pažljivo čuvani te neće biti proslijeđivani trećim osobama bez suglasnosti, ili ih neće koristiti osim iz gore navedenih razloga, osim u slučajevima kada su te informacije zatražene od strane nadležnog državnog tijela koje bi imalo pravnu osnovu za to te u slučaju da se sumnja na zloupotrebu podataka od strane korisnika internetske stranice. 

Svrha obrade podataka 

Tvrtka će prikupljene podatke isključivo o posjetiteljima (korisnicima) koristiti u sljedeće svrhe:
• za slanje predračuna i računa u slučaju primitka narudžbe proizvoda i usluga koje se nude na internetskoj stranici
• za vođenje evidencije o kupcima
• za realizaciju/isporuku traženih proizvoda ili usluga
• za obavijesti o novostima ponude tvrtke i internetske stranice www.hajdi.hr
• za slanje e-novosti (ako je osoba podnijela zahtjev za našim mailom) – više informacija niže u okviru 'korištenje Vaše e-adrese'
• za statističke i marketinške analize, istraživanja vezana uz korisnike web stranica, a u svrhu unaprjeđenja ponude proizvoda i usluga na internetskoj stranici (pomoću analitičkih alata)
• za povremene otpreme kratkih tekstualnih poruka us vrhu obavještavanja o aktivnostima na www.hajdi.hr, ukoliko stranka na to pristane. 

Upotreba vaše e-mail adrese: 

 1. Administrator će gore navedene podatke će koristiti za svrhu trženja i za slanje e-vijesti osobi koja je dala pristanak. Suglasnost se daje na određeno razdoblje od 5 godina. Osoba koja izdaje ovaj pristanak potvrđuje da će administrator obrađivati gore navedene osobne podatke tijekom trajanja pristanka.

  2. Osobne podatke obrađuju samo administrator ili osoba s kojom je povjerenik pravilno izvršio ugovor o obradi podataka.

  3. Suglasnost može biti otkazana u bilo kojem trenutku putem e-maila na info@hajdi.si ili u pismenom obliku slanjem obavijesti na adresu Hajdi.si doo, Stanetova 4, 3000 Celje, Slovenija.

  4. Administrator vas obavještava kako kao pojedinac imate sljedeća prava:

Isključivanje odgovornosti 

Ponuditelj nije odgovoran za bilo kakvu štetu korisniku uzrokovanu davanjem netočnih ili nepotpunih podataka koji se odnose na korisnika prilikom registracije. Prava korisnika odnosno stranke po općim odredbama GDPR-a Kako biste si osigurali pravednu i transparentnu obradu, kao korisnik imate sljedeća prava prema navedenim pravilima: 

Pravo na opoziv pristanka
Ukoliko ste kao korisnik pristali na obradu vaših osobnih podataka (za jednu ili više specifičnih svrha), imate pravo opozvati vaš pristanak u bilo kojem trenutku, bez utjecanja na zakonitost obrade podataka, koja se na temelju pristanka izvodila do njenoga otkazivanja. 

Pravo dostupa do osobnih podataka
Kao korisnik, imate pravo dobiti potvrdu od pružatelja usluge (osobni podaci) da li se osobni podaci obrađuju i vežu na vas te, ako je tako, dobiti pristup osobnim podacima i određenim informacijama. 

Pravo popravka osobnih podataka
Kao korisnik, imate pravo osigurati da ponuditelj bez nepotrebnog kašnjenja ispravi netočne osobne podatke koji se odnose na vas. Kao korisnik, imajući u vidu svrhe obrade, imate pravo popuniti nepotpune podatke, uključujući podnošenje dodatne izjave. 

Pravo izbrisa osobnih podataka (»pravo zaboravljivosti«)
Kao korisnik, imate pravo na brisanje vaših osobnih podataka kada više nema legitimnih razloga za daljnju obradu. 

Sprječavanje obrade je moguće u posebnim okolnostima: 

 • • kada obrada više nije potrebna u svrhu sakupljanja i obrade;
  • kada korisnik povuče suglasnost za obradu;
  • kada korisnik negira obradu podataka i ne postoje glavni legitimni razlozi;
  • ako je obrada bila protuzakonita;
  • kada je brisanje neophodno za ispunjavanje zakonskih obveza (pravo EU-a ili država članica);
  • kada je obrada povezana s ponudom usluga informacijskoga društva djetetu. 

Pravo ograničavanje obrade podataka 

Kao korisnik, imate pravo davatelju usluga ograničiti obradu kada u slučaju:
• ako se kao korisnik raspitujete o točnosti osobnih podataka;
• kada je obrada ilegalna i kao korisnik se suprotstavljate brisanju i tražite ograničenje uporabe;
• kada podaci više nisu potrebni za obradu, a kao korisnik ih trebate za provođenje pravnih zahtjeva. 

Pravo na prijenos podataka 

Kao korisnik, imate pravo primati osobne podatke koji se odnose na vas, koje ste poslali davatelju usluga, u strukturiranom, široko korištenom obliku i u obliku koji stroj može pročitati. 

Pravo prigovor na obradu podataka 

Kao korisnik se možete suprotstaviti obradi podataka za potrebe obavljanja zadaća od javnog interesa ili pri obavljanju javnih ovlasti i izravnog marketinga (uključujući profiliranje). 

Pravo podnošenja žalbi nadzornom tijelu 

Kao korisnik imate pravo podnijeti žalbu nadzornom tijelu, posebice u zemlji u kojoj imate uobičajeno boravište, gdje je vaše mjesto rada ili gdje je došlo do kršenja prava (u Sloveniji, to je povjerenik za informiranje), i to ako smatrate da se obrada osobnih podataka odnosi na vas te krši pravila o zaštiti osobnih podataka.Kao korisnik, svi zahtjevi vezani uz ostvarivanje prava vezanih za osobne podatke mogu se uputiti pisanim putem administratoru, Hajdi.si d.o.o., što možete učiniti kontaktom na e-mail adresu info@hajdi.hr.

3. Kolačići

Kako koristimo kolačiće i što su kolačići? 

Kolačić je mala datoteka koja traži dozvolu za pisanje na tvrdi disk vašeg računala. Nakon što se složite, datoteka se dodaje i kolačić vam pomaže analizirati web-promet ili vas obavještava kada posjetite određenu internetsku stranicu. Kolačići dopuštaju aplikacijama da reagiraju prema vašim individualnim zahtjevima. Aplikacija može prilagoditi vaše aktivnosti prema vašim potrebama i željama prikupljanjem i pohranjivanjem podataka o vašim željama.

Web promet koristimo kako bismo identificirali koje su stranice korištene. To nam pomaže analizirati podatke o web prometu i pomaže nam poboljšati našu internetsku stranicu na način da je prilagodimo vašim individualnim potrebama. Te podatke koristimo samo u analitičke svrhe, a zatim ih uklonimo iz sustava.

Sveobuhvatni kolačići nam pomažu da vam osiguramo najbolju internetsku stranicu, dopuštajući nam da pratimo koje stranice mislite da su zanimljive i koje nisu. U svakom slučaju, kolačić nam ne dopušta pristup vašem računalu i ostalim informacijama o vama, kao i o onima koje ste podijelili s nama. Možete odlučiti prihvaćate li kolačiće ili ne. Većina web preglednika automatski prihvaća kolačiće, ali uglavnom možete promijeniti svoje postavke preglednika da odbijete kolačiće ako to želite. To može dovesti do potpunog iskorištavanja svake stranice.

Poveznica na drugu stranicu 

Naša internetska stranica može sadržavati poveznice na lokacije drugih internetskih stranica. Ako kliknete bilo koju od ovih poveznica kako biste napustili našu web-lokaciju, znamo da nemamo nikakvu kontrolu nad tom drugom stranicom i one ne podliježu našim pravilima o privatnosti. Njihova pravila o privatnosti odnose se na vaše osobne podatke, što se može razlikovati od naših pravila. Također nismo odgovorni ni za kakvu zaštitu privatnosti u vezi s bilo kojim podacima koje podijelite tijekom posjeta vanjskoj web-lokaciji i stoga također nisu dio ove izjave o zaštiti privatnosti. Pozivamo vas da pažljivo provjerite i pregledate njihovu izjavu o privatnosti. Budući da se odnose na internetske stranice naših pouzdanih poslovnih partnera, sigurni smo da je njihova zaštita osobnih podataka dovoljna. Ako imate bilo kakvih pitanja, morate slijediti informacije na njihovoj internetskoj stranici. 

Vaš nadzor nad osobnim podacima 

Možete se odlučiti za zabranu prikupljanje ili korištenje vaših osobnih podataka na sljedeći način: 

 • • Kad god sustav traži da unesete podatke u obrazac na web stranici, pogledajte okvir koji možete odabrati da onemogućuje prikupljanje podataka od bilo koga da prikuplja sve informacije u marketinške svrhe.
  • Ako ste prethodno pristali na korištenje vaših osobnih podataka u svrhu izravnog marketinga, to možete promijeniti u bilo kojem trenutku slanjem pisma ili e-mailom na info@hajdi.hr
  • Nećemo prodavati, distribuirati ili posuđivati vaše osobne podatke trećim osobama bez vašeg pristanka ili ako tako zahtjeva zakon. Možemo koristiti vaše osobne podatke samo za promotivne svrhe za treće stranke, za koje smatramo da će vam biti zanimljive, ukoliko nas obavijestiti da bi vam to bilo zanimljivo
  • Bilo kada možete zahtjevati i pojedinosti o osobnim informacijama koje držimo o vama prema Zakonu o zaštiti podataka 1998. Usluga je zaračunata. Ako želite kopiju informacija, molimo Vas da nam pišete na adresu Hajdi.si d.o.o., Stanetova ulica 4, 3000 Celje
  • Ako smatrate da su sve informacije koje smo prikupili o vama netočne ili nepotpune, kontaktirajte nas ili putem e-maila što je prije moguće na gore navedenu adresu. Pokušat ćemo ispraviti netočne podatke u najkraćem mogućem roku. 

Popis kolačića, koje skupljamo 

Sljedeći popis predstavlja kolačiće koje prikupljamo i informacije pohranjene u njemu. 

COOKIE name - COOKIE Description

_gat
_ga
_gid
cookiesEnabled
external_no_cache
frontend_cid
frontend
PHPSESSID
popupData

Ovi kolačići se koriste za prikupljanje podataka o različitim načinima korištenja internetske stranice, a koje koristimo za poboljšanje korisničkog iskustva. Kolačići pohranjuju informacije o broju posjetitelja koji posjete svaku stranicu, odakle dolaze i web-mjesta koja su posjetili.
Provjerite Googleovu izjavu o sigurnosti privatnosti OVDJE.

CART su asocijacije s vašom online košaricom za kupnju.
CATEGORY_INFO pohranjuje informacije o kategorijama stranice koje vam omogućuju brže prikazivanje stranica.
USPOREDBA su proizvodi koje imate na popisu proizvoda za usporedbu.
VALUTA je odabrana valuta.
KUPCI je šifrirana verzija vašeg korisničkog ID-a koja se koristi u trgovini.
CUSTOMER_AUTH je indikator koji pruža informacije o trenutačnoj prijavi na stranici.
CUSTOMER_INFO je šifrirana verzija korisničke grupe kojoj pripadate.
CUSTOMER_SEGMENT_IDS je korisnički ID klijenta.
EXTERNAL_NO_CACHE je zastava koja pokazuje da li je predmemoriranje isključeno ili ne.
FRONTEND je Session ID na poslužitelju.
GUEST-VIEW omogućuje gostima uređivanje svoje narudžbe.
LAST_CATEGORY je posljednja kategorija koju ste posjetili.
LAST_PRODUCT je posljednji pregledani proizvod.
NEWMESSAGE označava je li primljena nova poruka.
NO_CACHE označava je li dopuštena predmemorija.
PERSISTENT_SHOPPING_CART Povežite se na informacije o košarici za kupnju i povijesti pregledavanja ako ste ih zatražili s web mjesta.
POLL je anketa na koju ste nedavno odgovorili.
POLLN su informacije o anketi u kojoj ste nedavno glasali.
RECENTLYCOMPARED proizvodi, koje ste nedavno uspoređivali
STF su informacije o proizvodima koje ste poslali e-poštom svojim prijateljima.
STORE je prikaz trgovine i jezik koji ste odabrali.
USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE je izjava da korisnik dopušta upotrebu kolačića.
VIEWED_PRODUCT_IDS su proizvodi koje ste nedavno pogledali.
WISHLIST je kriptiran popis proizvoda dodan je vašoj želji.
WISHLIST_CNT je broj stavki na popisu želja. 

Objavljivanje promjena 

Sve promjene naših pravila o privatnosti bit će objavljene na ovoj internetskoj stranici. Korištenjem internetskih stranica pojedinac potvrđuje da prihvaća i da se slaže s cjelokupnim sadržajem ovih pravila o privatnosti.


(Zakonom o zaštiti osobnih podataka (ZVOP-1, Ur. l. RS, br. 94/07), Zakonom o elektronskom poslovanju na tržištu (ZEPT, Ur. l. RS, br. 96/09 i 19/15) itd.)) 

Vrijedi od 14.09.2018