You are 0.0 away from free shipping

Opći uvjeti poslovanja Hajdi.si d.o.o.


Internet trgovinom www.hajdi.hr upravlja poduzeće Hajdi.si d.o.o.

Podaci poduzeća su sljedeći:
Puni naziv: HAJDI.SI, spletna prodaja d.o.o.
Kratko ime: HAJDI.SI d.o.o.
Adresa: Stanetova ulica 4, 3000 Celje
Transakcijski račun: HR36 2340 0091 1700 15521 (Privredna banka Zagreb)
Matični broj: 7060700000
Porezni broj: HR07384075478
Osnovni kapital: 7.500,00 EUR
Paypal adresa: paypal@hajdi.si
E-pošta: info@hajdi.hr
Telefon: +385 (0)98 939 6006

Poduzeće je dana 26.04.2016. upisano u Poslovni registar Slovenije.

Opći uvjeti poslovanja te korištenje internetske stranice www.hajdi.hr (u nastavku: hajdi.hr ili Hajdi.si d.o.o.) sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača te ostalim propisanim zakonodavstvom za internetsku prodaju i takav način poslovanja. Uvjeti se odnose na rad poduzeća Hajdi.si i poslovni odnos unutar Hajdi.si d.o.o. (u nastavku Hajdi.si d.o.o.), na registrirane korisnike (u nastavku: korisnici) te na kupce proizvoda ili usluga (u nastavku: kupci). 

1. Općenito o Hajdi.si

Internet trgovina Hajdi.si je internetska stranica koja nudi uslugu prodaje proizvoda za bebe, mališane, djecu i roditelje. Više informacija o trgovini možete dobiti OVDJE.

2. Dostupnost informacija

Ponuditelj se obvezuje da će kupcu u potpunosti osigurati sljedeće informacije: 

 • identitet poduzeća (ime i sjedište poduzeća, broj registra)
 • kontaktne podatke koji korisniku omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-pošta, telefon)
 • osnovne značajke proizvoda odnosno usluge (uključeno s postprodajnim uslugama i garancijama)
 • dostupnost proizvoda (svaki proizvod ili usluga u ponudi na internetskoj stranici bi u pravilu morali biti dostupni u razumnom roku)
 • uvjete dostave proizvoda ili izvršenja usluga (način, mjesto i rok dostave)
 • sve cijene moraju biti jasne i točno određene te moraju jasno prikazivati sadrže li porez i troškove prijevoza
 • način plaćanja i dostave
 • objašnjenje postupka obrade pritužbi, uključno sa svim podacima o odgovornim osobama odnosno službi za korisnike.

3. Ponuda in izvor

Ponuda internet trgovine Hajdi.hr podložna je promjenama u specifičnim situacijama, a zbog same prirode poslovanja, i to na dnevnoj bazi. Sve navedene cijene su konačne, ako nije naznačeno drugačije. Poduzeće Hajdi.si d.o.o. porezna je osoba te sve cijene imaju već unaprijed određene vrijednosti. Cijene vrijede u primjeru plaćanja prema gore navedenim načinima plaćanja te pod gore navedenim uvjetima.
Unatoč trudu da se osiguraju što ažurniji i točniji podatci, postoji mogućnost pogreške u podatku o cijeni. U tom slučaju, ili u slučaju promjene cijene artikla za vrijeme obrade narudžbe, ponuditelj će kupcu omogućiti odstupanje od kupovine i istovremeno će ponuditelj kupcu ponuditi rješenje koje će pridonijeti obostranome zadovoljstvu na obje strane. 

Kupoprodajni ugovor između ponuditelja i kupca smatra se potpisanim u trenutku kada ponuditelj potvrdi narudžbu (kupac dobiva poruku putem računala o statusu potvrđene narudžbe). Od toga trenutka sve se cijene i drugi uvjeti smatraju fiksnima te vrijede kako za ponuditelja tako i za kupca. 

Akcije

Popusti se međusobno ne zbrajaju, osim ako u uvjetima akcije nije navedeno drugačije. Kod svake kupnje moguće je upotrijebiti jedan promocijski kod. Prilikom kupnje artikala na akciji ne vrijedi besplatna poštarina – ako nije navedeno drugačije. 

Kod akcija se ne dodaje poklon prilikom kupovine nad određenom vrijednošću, kao što je inače određeno. Isto tako na artikle, koji su već sniženi nije moguće uzimati u obzir promocijske kodove za dodatno snižavanje cijene artikala ili konačne cijene u košarici.

Akcija ne vrijedi na poklon bonove, namještaj i proizvode koji su već na akciji te na proizvode firme Bugaboo te Žirafa Sophie. Za sve narudžbe u vrijednosti nad 300,00 kn ostvarujete pravo na besplatnu poštarinu naravno ukoliko izabrani artikli u košarici nisu na akciji ili ukoliko prethodno nije iskorišten promocijski kod. Tada se zaračunava poštarina.

Slikovni materijali i grafike

Fotografije, slike ili snimke objavljene u okviru ponude vlasništvo su firme Hajdi d.o.o. odnosno njenih dobavljača, poslovnih partnera ili su samo simbolični, ne osiguravaju točne karakteristike proizvoda ili usluge te mogu prikazivati simboličnu ili stvarnu uslugu, ponudu, poduzeće,robu ili prodajnu akciju. Iako se ponuditelj trudi osigurati točne fotografije prodajnih artikala, potrebno je sve fotografije smatrati simboličnima. Fotografije ne jamče karakteristike proizvoda. 

Mišljenje o proizvodu 

Ponuditelj ne odgovara za stavove o artiklima koje napišu posjetitelji. Ponuditelj prije objave pregleda sve stavove te zadržava pravo odbaciti one koji sadrže jasne neistine, zablude i uvredljiv sadržaj. Ponuditelj ne odgovara za informacije o stavovima te se oslobađa bilo kakve odgovornosti koja izvire iz informacija o stavovima.

4. Postupak kupovine i račun

Hajdi.si d.o.o. djeluje kao poduzeće koje prodaje proizvode ili usluge preko interneta te u fizičkoj trgovini (adresa butik trgovine: Stanetova ulica 4, 3000 Celje).
Kupac plaća cjelokupni iznos poduzeću Hajdi.si d.o.o., a zajedno s robom zaprima račun. Poduzeće posluje na području Republike Slovenije. Proizvodi se šalju također na područje Republike Hrvatske. Paket sadrži i tiskanu verziju računa, a stranka također prima elektronsku verziju računana svoju e-mail adresu prilikom postupka narudžbe. 

Statusi kupovine 

 • Narudžba na listi čekanja:Nakon napravljene narudžbe, kupac zaprima obavijest o primanju narudžbe putem elektronske pošte te se ona nalazi na listi čekanja. Pritom kupac ima pravo i mogućnost u roku od jednog sata stornirati svoju narudžbu. Kupcu su na internetskoj stranici ponuditelja uvijek dostupni sveobuhvatni podaci o statusu i sadržaju narudžbe. 
 • Narudžba potvrđena:
  Ukoliko kupac svoju narudžbu ne stornira, narudžba odlazi u daljnju obradu, zatim ponuditelj narudžbu pregleda, provjeri dostupnost naručenih artikala i narudžbu potvrđuje, odnosno s razlogom odbije. Ponuditelj ima pravo kontaktirati kupca radi provjere podataka ili sigurnosti o točnosti dostupnosti artikla. Prilikom potvrde narudžbe, ponuditelj obavještava kupca preko elektronske pošte o predviđenom roku dostave. 
 • Poslana roba:
  Ponuditelj u dogovorenom roku priprema robu, šalje ju te o tome obavještava kupca preko elektronske pošte. 
 • Povrat artikala:
  Povrat artikala moguće je izvršiti u roku 14 dana od preuzimanja artikla. Artikl prilikom vraćanja mora biti zapakiran u originalnoj ambalaži,u nepromijenjenoj količini te isto tako ostati neoštećen. Troškove povrata robe pokriva kupac. Učitavanje obrasca za zamjenu. 

Zloupotreba kupovine 

Nakon napravljene narudžbe, kupac zaprima obavijest na navedenu elektronsku poštu. Narudžba je u tom slučaju zaprimljena na listu čekanja. Kupac ima pravo u roku do slanja robe odstupiti od ugovora na daljinu (narudžbu je potrebno stornirati preko elektronske pošte putem adrese info@hajdi.hr ). Potrebno je obavezno dopisati broj narudžbe. Elektronska adresa s koje se vrši storno narudžbe mora se podudarati s elektronskom adresom koja je korištena prilikom potvrde kupovine. Ukoliko kupac narudžbu ne stornira, narudžba odlazi u daljnju obradu. Ponuditelj može telefonski kontaktirati kupca radi provjere podataka ili osiguravanja točnosti dostupnosti artikla. Prilikom potvrde narudžbe, ponuditelj obavještava kupca elektronskom poštom o predviđenom roku dostave. Ugovor o kupovini naručenih artikala između kupca i ponuditelja na toj razini smatra se neopozivo zaključenom. Cijene vrijede u trenutku napravljene narudžbe i nemaju unaprijed određene vrijednosti. 

Sigurnost kupovine 

Prilikom registracije na Hajdi.si podaci se skupljaju temeljem osobne dozvole svakoga pojedinca, po Zakonu o zaštiti osobnih podataka. Hajdi.si d.o.o. se obvezuje pažljivo i sigurno čuvati te podatke u svrhu pravilnoga izvođenja narudžbe, personaliziranog sadržaja ponude, statističke analize i u svrhu unaprjeđenja rada internet trgovine i usluga. U e-novostima je također uključena i ekskluzivna ponuda, a koja je namijenjena samo prijavljenim pretplatnicima.

5. Postupak registracije

Korisnik može na Hajdi.si izvršiti narudžbu u internet trgovini kao gost ili kao prijavljen korisnik. Postupak registracije je jednostavan i brz. S prijavom na internetsku stranicu stvarate svoj račun, preko kojega možete uređivati svoje podatke, adresu za dostavu, pregledati status narudžbe te pratiti i uređivati svoju narudžbu.
Korisničko ime sastavljeno je iz elektronske adrese, koju kupac osobno upisuje. Zatim kupac na adresu zaprima mail potvrde kako bi završili prijavu. Registracijom na internetskoj stranici kupac također dobiva i bolji pregled za kupovinu. 

6. Komunikacija

Ponuditelj će zajedno s korisnikom stupiti u kontakt preko sredstava komunikacije na daljinu samo i izričito u slučaju ukoliko korisnik ne izrazi suprotnu želju. 

Promocijske elektronske poruke uključivat će sljedeće stavke: 

  • Jasno i na razumljiv način će biti označene kao promocijske poruke.
  • Pošiljatelj će biti jasno vidljiv.
  • Različite akcije, promocije i druge tržne tehnike će biti označene kao takve. Također će biti jasno postavljeni određeni uvjeti sudjelovanja u promocijskim aktivnostima.
  • Jasno će biti predstavljen način odjave od primanja promocijskih poruka.
  • Želju korisnika da ne želi primati promocijske poruke ponuditelj će izričito poštivati.
 • Korisnik će se moći prijaviti na primanje e-novosti te će se moći na jednako jednostavan način i odjaviti s primanja e-novosti. Obavijesti uključuju informacije o aktualnim ili budućim ponudama, promocije hajdi.hr te druge promocijske poruke hajdi.hr ili njenih partnera. Za primanje obavijesti potreban je osobni pristanak te zaprimanje obavijesti nije moguće ukoliko prilikom registracije korisnik ne označi tu opciju ili se na drugi način ne prijavi za primanje iste te obavijesti.

7.Obveza odgovornosti

Ponuditelj se na svoj najbolji način trudi osigurati ažurnost i pravilnost podataka koji su objavljeni na njegovim stranicama. Unatoč tome moguća je promjena značajki pojedinih artikala, roka dostupnosti ili cijene promjene i to u roku koji ne dopušta da ponuditelj uspije ispraviti podatke na internetskim stranicama. U tom će slučaju ponuditelj kupca obavijestiti o promjenama te mu odstupanje od narudžbe ili zamjenu naručenoga artikla.

Ponuditelj ne odgovara za opise mišljenja o artiklima koje napišu posjetitelji. Ponuditelj zadržava pravo pregleda svih mišljenja prije njihove objave pregleda te zadržava pravo odbaciti ona koja sadrže očite neistine ili uvredljiv sadržaj. Ponuditelj ne odgovara za informacije o stavovima i oslobađa se bilo koje odgovornosti koja izvire iz tuđih različitih stavova.Iako se ponuditelj trudi osigurati točne fotografije prodajnih artikala, one zadržavaju simboličku vrijednost. Fotografije ne jamče značajke proizvoda.

8. Prava kupca

Smatra se da je kupovina na internet trgovini Hajdi.hr izvedena preko Ugovora na daljinu. Ugovor se sklapa na hrvatskom jeziku.

Kod ugovora potpisanih na daljinu, potrošač ima pravo (sukladno točki 43.c člana Zakona o zaštiti potrošača) unutar četrnaest (14) dana obavijestiti poduzeće o odstupanju od ugovora bez navođenja razloga. Smatra se da je obavijest pravovremena ukoliko je pošiljka poslana u roku. Jedini trošak koji tereti potrošača prilikom odstupanja od ugovora jest neposredan trošak povrata robe. Ukoliko potrošač odstupi od ugovora, naše poduzeće će mu vratiti sav uplaćeni novac odmah kada to bude moguće, a najkasnije u roku od 14 dana po primitku elektroničke obavijesti o odstupanju od ugovora.

Ukoliko kupac na poziv prodavača nije podmirio trošak, odnosno nije izvršio uplatu po predračunu kao jamstvo ozbiljne namjere zaključivanja posla, smatrat će se da kupac nije prihvatio ponudu te da ugovor nije bio potpisan. Hajdi.si d.o.o. o tome odmah obavještava kupca.

Detaljne postupke prava kupaca, vrste robe i reklamacije možete pogledati OVDJE.

9. Opći uvjeti sudjelovanja u nagradnim igrama i kvizovima

Uvjeti sudjelovanja u Facebook nagradnim igrama. 

Celje, 28.11.2018

We automatically place necessary cookies on your device when you visit our website so that our website may be displayed and function properly. We may also place non-necessary analytical and marketing cookies on your device if you choose the “Accept All” option. These cookies collect and analyse different information about your interactions with our website and other websites for targeted advertising purposes.

Please click the Accept All button to agree to the use of all types of cookies or opt out of non-essential cookies by clicking Reject All. See our Cookie Policy to learn more.

×
Upravljanje kolačićima na web stranici Hajdi
Obavezni kolačići

su kolačići koji su neophodni za pravilno funkcioniranje web stranice i bez njih prijenos poruka u komunikacijskoj mreži ne bi bio moguć. Ovi su kolačići također potrebni kako bi vam u tvrtki mogli ponuditi usluge dostupne na našoj web stranici. Omogućuju vam prijavu na korisnički profil, odabir jezika, pristajanje na uvjete i identificiranje korisničke sesije. Nismo obvezni dobiti suglasnost za njihovu upotrebu.

Analitički kolačići

Ovi kolačići pomažu nam da shvatimo kako naši posjetitelji koriste našu web stranicu. Uz njihovu pomoć poboljšavamo korisničko iskustvo i identificiramo korisničke zahtjeve i trendove.Ove kolačiće koristimo samo ako ste se izričito složili s tim.

Kolačići za oglašavanje

Dodaci i alati trećih strana koji se koriste kao kolačići omogućuju rad funkcionalnosti, pomažu u analizi učestalosti posjeta i načinu korištenja web stranica. Ako se pojedinac ne složi s njihovim korištenjem, kolačići se neće instalirati, ali može se dogoditi da neke zanimljive značajke pojedinog web mjesta neće biti dostupne. Ove kolačiće koristimo samo ako ste se izričito složili s tim.

Kolačići društvenih mreža

Omogućuju pružanje sadržaja za objavljivanje na društvenim mrežama i bilježenje vaših odluka kako bi mogli pružiti osobnije i poboljšano korisničko iskustvo.Ove kolačiće koristimo samo ako ste prijavljeni na Twitter, Facebook ili Google korisnički račun prilikom korištenja web stranice.

1. O kolačićima općenito1.1. Što su kolačići

Kolačići su male tekstualne datoteke koje većina suvremenih web stranica pohranjuje na uređajima korisnika, odnosno osoba koje svojim uređajima pristupaju određenim internetskim stranicama. Njihova pohrana podkontrolom korisnika, jer u pregledniku koji koriste mogu ograničiti ili onemogućiti pohranu kolačića.

Također kada posjetite web mjesto i njegove podstranice te prilikom obavljanja radnji na njemu, određeni se kolačići automatski odnosno uz vaš izričiti pristanak postavljaju na vaše računalo, telefon ili tablet, putem kojih se mogu bilježiti različiti podaci.

1.2. Kako djeluju i zašto su nam potrebni?

Svakom posjetitelju ili kupcu na početku svake upotrebe internetske trgovine dodjeljuje se kolačić za identificiranje i osiguravanje sljedivosti (tj. “cookie”). Poslužitelji koje tvrtki pruža podizvođač automatski prikupljaju podatke o tome kako posjetitelji, trgovci ili kupci koriste internetsku trgovinu i pohranjuju te podatke u obliku dnevnika korištenja (tj. “cookie”).

Poslužitelji pohranjuju informacije o korištenju internetske trgovine, statistiku i IP brojeve. Podatke o korištenju internetske trgovine od strane kupaca tvrtka može koristiti za anonimne statistike usluge obrade koje služe za poboljšanje korisničkog iskustva i za plasiranje proizvoda i / ili usluga putem internetske trgovine.

Posredno i nakon pribavljanja pristanka, internetska trgovina može pohraniti i kolačiće vanjskih usluga (npr. Google Analytics) na uređaju posjetitelja ili kupca koji se koriste za prikupljanje podataka o posjetama web mjestu. Što se tiče vanjskih usluga, primjenjuju se pravila i opći uvjeti za obradu osobnih podataka koji su dostupni na donjim poveznicama.

2. Dopuštenje za upotrebu kolačića

Ako su vaše postavke u pregledniku s kojim posjećujete web stranicu takve da prihvaćaju kolačiće, to znači da pristajete na njihovu upotrebu. Ako ne želite koristiti kolačiće na web mjestu ili ih želite ukloniti, možete pročitati postupak u nastavku. Međutim, uklanjanje ili blokiranje kolačića može rezultirati neoptimalnom izvedbom web stranice.

3. Obavezni i neobavezni kolačići i vaš pristanak 3.1. Tvrtka za upotrebu obveznih kolačića nije dužna pridobiti vaš pristanak (obvezni kolačići):

Obvezni kolačići su kolačići ključni za pravilno funkcioniranje web stranice i bez njih prijenos poruka u komunikacijskoj mreži ne bi bio moguć. TOvi su kolačići također potrebni kako bi vam tvrtka mogla ponuditi usluge dostupne na našoj web stranici. Omogućuju vam prijavu na korisnički profil, odabir jezika, pristajanje na uvjete i identificiranje korisničke sesije.

3.2. Kolačići koji nisu potrebni sa stajališta normalnog rada web stranice i za koje smo dužni dobiti vašu suglasnost (neobavezni kolačići):

Analitički kolačići

Ovi kolačići pomažu nam da shvatimo kako naši posjetitelji koriste našu web stranicu. Uz njihovu pomoć poboljšavamo korisničko iskustvo i identificiramo korisničke zahtjeve i trendove.Ove kolačiće koristimo samo ako ste se izričito složili s tim.

Kolačići za oglašavanje

Dodaci i alati trećih strana koji se koriste kao kolačići omogućuju rad funkcionalnosti, pomažu u analizi učestalosti posjeta i načinu korištenja web stranica. Ako se pojedinac ne složi s njihovim korištenjem, kolačići se neće instalirati, ali može se dogoditi da neke zanimljive značajke pojedinog web mjesta neće biti dostupne. Ove kolačiće koristimo samo ako ste se izričito složili s tim.

Kolačići društvenih mreža

Omogućuju pružanje sadržaja za objavljivanje na društvenim mrežama i bilježenje vaših odluka kako bi mogli pružiti osobnije i poboljšano korisničko iskustvo.Ove kolačiće koristimo samo ako ste prijavljeni na Twitter, Facebook ili Google korisnički račun prilikom korištenja web stranice.

4. Kako upravljati kolačićima?

Kolačićima možete upravljati klikom na vezu "Postavke kolačića" u podnožju web stranice.

Također možete kontrolirati i mijenjati postavke kolačića u svom web pregledniku.

U slučaju da želite izbrisati kolačiće sa svog uređaja, savjetujemo vam da slijedite opisane postupke, koji će najvjerojatnije ograničiti funkcionalnost ne samo naše web stranice, već i većine drugih web stranica, jer je upotreba kolačića konstanta u velikoj većini suvremenih web mjesta.